2019. december 23., hétfő

0T129 James Bond angol nyelvű VHS kazetta 3 db - Jelenlegi ára: 5 200 Ft

3 darab film a James Bond sorozatból, eredeti angol nyelvű VHS kazettán:
- Sean Connery: Diamonds Are Forever (Gyémántok az örökkévalóságnak)
- Roger Moore: The Man with the Golden Gun (Az aranypisztolyos férfi)
- Roger Moore: A View to a Kill (Halálvágta)Súly: 1. 177 kgJames Bond
 
 
A James Bond-filmekben használt helyszínek
  Országok, ahol James Bond járt valamelyik filmjében, illetve ahol a filmet is forgatták
  Országok, ahol James Bond járt valamelyik filmjében, de a filmet nem ott forgatták
  Országok, ahol forgattak Bond-filmet, de Bond nem járt ott a filmben
James Bond, más néven a 007-es ügynök egy kitalált brit kém, akinek a figuráját Ian Fleming író alkotta meg 1953-ban. Hőse nevét James Bond philadelphiai ornitológustól kölcsönözte. [1] Fleming számos regényt és novellát írt hőse kalandjairól. 1964-es halálát követően más írók, mint Kingsley Amis (álneve ? Robert Markham? ), John Pearson, John Gardner, Raymond Benson és Charlie Higson folytatták a sorozatot. Ezenkívül Christopher Wood írt két forgatókönyvváltozatot, és néhány nem hivatalos feldolgozás is született.
Bár eredetileg a regények által vált híressé, James Bondot a legtöbben az EON Productions filmsorozatából ismerik.
 Cselekmény
Bond feladata leginkább nagy hatalmú, kiterjedt bűnözői szindikátusok és azok vezetőinek likvidálása, akik világuralomra törnek, vagy a világot jelentősen befolyásoló sötét üzelmekbe kezdenek, illetve olyan dúsgazdag mágnásoké, akik az anyagi helyzetükből fakadó hatalommal visszaélve szintén globális monopóliumra törnek saját érdekeltségükben, gyilkosságoktól és egyéb bűncselekményektől sem visszariadva. Az agresszoroknak mindig van kapcsolatuk az alvilággal és/vagy ellenséges titkosszolgálatokkal, így Bond képességeire van szükség a problémák megszüntetéséhez, főleg mivel legtöbbször ? diszkréten? kell azokat megoldani. Jellemző még a történetekre, hogy Bond útja legtöbbször különböző nagyvilági luxusmiliőbe is elvezet, mivel rendszerint a kulcsemberek is ezekben a körökben forgolódnak, de Bond abszolút otthonosan mozog bennük, visszatérő példa erre a pezsgők, borok, konyakok évjárat szerinti ismerete (és élvezete). Ennek oka, hogy Fleming maga is kedvelte a luxust és a kulináris élvezeteket, ezért ezekkel a tulajdonságokkal felruházta hősét is.
 James Bond a filmvásznon
Az EON Productions 24 filmet gyártott vele, valamint készült két függetlenül forgatott film, továbbá egy tévéfilm is Fleming első regénye alapján. Sokan csak az előbbi 24 filmet tekintik ? hivatalosnak?. 1974-ig Albert R. Broccoli és Harry Saltzman készítették ezek legtöbbjét, amikor is Broccoli lett az egyedüli producer. Broccoli halálát követően 1995 után a lánya, Barbara Broccoli és mostohafia, Michael G. Wilson folytatták a filmek készítését. Wilson amúgy több Bond-film kisebb szerepeit is eljátszotta.
1962-től kezdve eddig összesen hat színész alakította Bondot a hivatalos sorozatban, származásukat tekintve javarészt britek. A kivételek: George Lazenby (ausztrál) és Pierce Brosnan (ír).
Kronológiai sorrendben:
Sean Connery
George Lazenby
Roger Moore
Timothy Dalton
Pierce Brosnan
Daniel Craig
Bár az idők során amerikai színészek is szóba kerültek Bond szerepére, egyiküknek sem sikerült eljátszania, így mostanra ? hagyománnyá? vált, hogy Bondot csak a brit korona országaiból származó színész játszhatja el.
A filmek jellegzetes nyitánya az ellenség pisztolycsövének perspektívája (Gun Barrel): feltűnik egy fehér kör, ami egy Bondot célba vevő, huzagolt fegyvercső, de ő hirtelen szembefordul, lő és a képet elárasztja a lefolyó vér. Ezután egy mozgalmas előzmény következik, majd a főcím a külön a filmhez írt főcímdallal (erről lásd még lentebb), amiben lenge öltözetű nők, fegyverek, és más, az adott film témájába vágó motívumok színes összeállítása sorjázik. Ezeket Maurice Binder látványtervező találta ki, amik idővel szintén a sorozat védjegyeivé váltak. (Daniel Craig első három filmjénél az ? újítás jegyében" máshova került a pisztolycsöves motívum, ettől eltekintve az előzmény és a főcím maradt. Előzmény csak a legelső Bond-filmből, a Dr. No-ból hiányzik, ahogy a saját főcímdal is. )
 Egyéb produkciók
Regényeken és filmeken kívül James Bond feltűnt több videojátékban és képregényben, továbbá gyakori tárgya a paródiáknak. Ez utóbbit a figura kirívó hiteltelensége okozta olyan gyakori esetekben, amikor bármilyen vonzó nőt képes elcsábítani, mert nőkből eleve csak vonzókkal találkozik, vagy amikor a nagypolgári környezetben élvezi a luxuslétet, mintha nem is kellene a feladatára figyelnie, ugyanakkor ritkábban látható olyan életszerű helyzetben, mint például megfigyelés. Emiatt az a téves képzet alakult ki a Bond-filmek kapcsán, hogy az igazi titkosügynökök munkája is ilyen, később pedig a karaktert övező rajongás már iróniába is átfordult, amiből egyenesen következett a karakter kifigurázása, például az Austin Powers-filmekkel, de direkt parodizálások voltak a korábbi Bond-szereplőkkel, például a Pierce Brosnan szereplésével készült reklámokban, vagy Roger Moore szereplésével az Ágyúgolyófutam c. filmben.
Jellemrajza
James Bond a brit hírszerzéssel foglalkozó ügynökség, az MI6 (Military Intelligence Section 6 ? Katonai Hírszerzés 6-os részleg), más néven SIS (Secret Intelligence Service) nulla-nullás besorolású ügynöke. A cég fedőneve korábban Universal Exports volt. A dupla nullás besorolású ügynököknek különleges engedélyük van: embert ölhetnek a küldetés sikerének érdekében, külön parancs nélkül, saját megítélésük alapján.
Bond hátterét részben Fleming leírásaiból, részben a filmekben elhangzó utalások alapján lehet megismerni. Andrew Bond és Monique Delacroix gyermekeként született, apja egy skót fegyvergyár külterületi képviselője volt. Bond tizenegy éves korában vesztette el szüleit, amikor szakadékba zuhantak egy hegymászótúra során Chamonix közelében. Ezután nagynénje, Charmian Bond nevelte. Később Cambridge-ben tanult, majd a Brit Királyi Haditengerészetnél szolgált, s valamikor ezt követően vált belőle kém. Eredeti személyleírása szerinti magassága 183 cm, súlya 76 kg; testalkata karcsú, haja fekete, szeme kék. Jobb arcán függőleges sebhely látható, bár az első filmekben a sebhely a hátán van. Kitűnő sportoló, nagyszerű céllövő, bokszoló, értője a közelharcnak, mestere a késdobásnak. Az angol mellett németül és franciául beszél, illetve a filmekben néha más nyelveken is megszólal. A regényben erős dohányos, a filmekben idővel egyre ritkábban gyújt rá. Kedveli a szerencsejátékot, valamint mértékkel az alkoholt, és nagy hódolója a nőknek. A filmekben néha rövid időre mások bőrébe bújik, amúgy viszont mindig önmagát adja. Provokatív viselkedésű, s gyakran ironizál. Fedőneve a ? 007-es?.
 
Forrás: wikipedia
Termékeim között több VHS kazetta található, kérem tekintse meg őket ide kattintva!
A termékről további nagy felbontású képek!
ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.
SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX. ) ILLETVE SZEGEDEN!
 
Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
 
Személyes átvétel Budapest IX.
 
 
Személyes átvétel Szeged
 
 
MPL csomag előre utalással
 
 
MPL csomag utánvét
 
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
 
Személyes átvételkor készpénzben
 
 
Banki átutalás
 
 
Utánvét
 
 
Paypal (MasterCard, Visa)
 
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
 
Személyes átvétel
1-5 munkanap
 
 
MPL csomag előre utalással
2-3 munkanap
 
 
MPL csomag utánvét
1-3 munkanap
 
( pisztoly videókazetta videó kazetta brit retro angol videokazetta video kazetta kaland nyomozó kém ian fleming )

Jelenlegi ára: 5 200 Ft
Az aukció vége: 2019-12-26 17:00 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése