2021. március 29., hétfő

Megtaláltuk a Messiást - Szénási Sándor - Jelenlegi ára: 800 Ft

Megtaláltuk a Messiást - Szénási Sándor
Kedves ? Lányok, kedves Fiúk!
Volt idő, amikor a királyok sem tudták leírni a nevüket: pecsétgyűrűjüket nyomták az okmányra olvasztott viaszba. Ám a reformáció és a könyvnyomtatás feltalálása óta a legszélesebb tömegek kincsévé vált a tudás. Ma már az analfabéta ember a ritkaság közöttünk. Villamoson és vonaton is újságot, könyvet látunk az emberek kezében. Móricz Zsigmond még az eső miatt tétlen kubikusokat is szerette volna megkérdezni: miért nem olvasnak, amíg esik?
Információrobbanásról beszélnek korunkban, mivel valamennyi tudományág hatalmas ismeretanyagot ad közre. Ilyen körülmények közt méltó volna-e, ha éppen a hittudomány terén lennénk ? minimalisták?, igénytelenek, csekély tudásra törekvők?
Ezért az előttetek lévő XXII fejezet igyekszik a hittudomány széles körképét felvázolni. Több okból is:
a) Nem azért, hogy mindenki mindent elolvasson és megjegyezzen. Lelkipásztorotok majd kijelöli a legfontosabbakat. De vannak minden csoportban élénkebb érdeklődésű fiatalok, akiknek így módjuk van egy-egy témakörben alaposabban tájékozódni.
b) Előfordul, hogy valaki betegség vagy kirándulás miatt elmarad valamelyik óráról. Ilyenkor nem hallhatja lelkipásztora magyarázatát. Az illető fejezet elolvasásával tudja pótolni a mulasztást.
c) Némely rész, vers vagy idézet talán meghaladja a 13 éves kor szellemi érettségét. De arra gondoltam, hogy napjainkban sokan gimnazista korukban, sőt felnőtt korban, jelentkeznek konfirmációra. Így az ő kezükbe is odaadhatjuk e könyvet.
d) Gondoltam arra is, hogy édesapád meg édesanyád is kezébe veszi ezt az olvasókönyvet: ? hadd lássam, mit tanultok a konfirmációi órákon!? Így az ő számukra is hitbeli ismeretük fölfrissítésévé válik e könyv.
e) Arra is alkalmas valamennyi fejezet, hogy templomi ünnepély, szeretetvendégség, vallásos este műsorává dolgozzátok fel. Ilyenkor felolvasnátok egymás közt: ki mondja a bevezetőt, az összekötő szöveget, az igéket, a költeményeket, ki vállal szóló éneket. Ily módon örömet szereznétek a felnőtt gyülekezetnek is.
f) Legmerészebb gondolatom pedig az, hogy elteszed emlékül e konfirmációi könyvet, hogy majd később is elővedd, amikor már nem ? tananyag? -ként szerepel. Ezért van minden fejezet végén a témához kapcsolódó ? ajánlott olvasmány? is, hogy az évek során egyre inkább bővítsed hit-ismeretedet.
Ez olvasókönyv mellett állandóan legyen kezed ügyében a Bibliád és énekeskönyved. A Biblia azért, hogy az egyes fejezetekben előforduló idézeteket (? textusokat? ) mindig kikereshesd, így tájékozódni tanulj a Szentírásban; az énekeskönyv pedig azért, hogy ? Kodály Zoltán országában ? a dallamokat is mindig figyelemmel kísérd.
Amint látni fogod, az idézetekben írók, költők, tudósok, hitünk hősei fogják meg a kezedet, hogy előre segítsenek a hit útján. Ebbe a nagyszerű társaságba, az ? Isten házanépébe?, tartozol most már te is. (A külföldi szerzőket ? irodalmunk régi gyakorlata és a mostani énekeskönyvünk példája szerint ? többnyire magyar keresztnévvel szerepeltetem. )
Adja Isten, hogy sok örömed legyen e könyvben, s általa felragyogjon előtted az élő Jézus Krisztus!
Testvéri szeretettel köszönt
e könyv Szerzője
Kiadó: Kálvin Kiadó
Kiadás éve: 2013
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Szekszárdi Nyomda Kft.
ISBN: 9789635582174
Kötés típusa:: kemény papír
Terjedelem: 256
Nyelv: magyar
Méret: __edition. size. text
Állapot: Jó
Megjegyzés: Az alsó lapélek minimálisan foltosak.
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**104665658**)]

Jelenlegi ára: 800 Ft
Az aukció vége: 2021-03-30 08:35 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése